lunes, 1 de diciembre de 2008

Deus sive Natura

Acabo de penjar un article sobre la metafísica de Spinoza comparant-la amb les de Descartes, Kant, Nietzsche i Einstein.

Sincerament, a part de les 4 errates típiques, crec que el text presenta cinc o sis punts interessants. Tot i que confesso que respecte aquest treball sento un no sé què que no m'acaba de convèncer. De fet, he acabat per deixar penjats uns quants aspectes, potser capitals, però no volia embolicar-me gaire... D'aquí que el text pugui semblar, en alguns punts, summament discutible! Car no em fa por discutir jejeje.

En qualsevol cas no m'ha quedat gaire bon regust en el paladar després d'haver remenat una mica a Spinoza... això que el filòsof hagi de salvar a la humanitat amb les seves llums mmmm -Sempre m'ha tirat més el Mefistòfeles que les ONG!

De totes maneres crec que, qui vulgui llegir-se l'article se l'ha de prendre com qui mira un quadre impressionista: amb certa distancia! Admeto que a nivell conceptual està elaborat força al vol: intenta plasmar més la llum i les ombres dels conceptes que la seva identitat i concreció.



No hay comentarios: