sábado, 6 de septiembre de 2008

Mort i fama

La conducta humana és sorprenent. Les nostres valoracions i consideracions sobre les coses mai són imparcials, en el millor dels casos fem com si ho fossin!
No hi ha res millor per acaparar grans elogis i reconeixements que morir (i si pot ser, morir jove i després d'haver fet quelcom notable). Sovint la mort maquilla tot allò que podria molestar o incordiar als demés; quantes coses se'ls hi perdonen als difunts! Una persona només pot semblar perfecte als ulls dels demés estant morta.
Des del meu punt de vista, aquesta actitud habitual i mil·lenària ve donada en gran mesura pel senzill fet que la gent 'veu' a la persona morta com quelcom inofensiu, distant; opinar sobre ella resulta ser gratuït! Aquest fet dóna corda a què, fàcilment, les opinions al respecte s'exagerin.

El present post ve arrel del fallit actor Heath Ledger, un seriós candidat a l'Oscar (millor actor secundari) pel seu paper de Jocker en la pel·lícula "The dark knight" -El un remake de Batman-. Suposo que la mort de l'actor ha influenciat en gran mesura que es tingui en compte el seu treball; no és habitual que els membres de l'acadèmia es fixin amb una pel·lícula d'acció i violència

Per cert, tinc ganes d'anar a veure aquesta pel·lícula; vull escriure un post sobre els superherois americans i necessito informar-me'n una mica.

No hay comentarios: